Dodow

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

O tom, kam patríme...

... kde by sme si mali nájsť svoje miesto a hlavne, kam patria "oni"
Zdravím,

už niekoľko krát som mal nutkanie napísať opäť niečo brutálne filozofické, ale nebolo o čom. Teraz sa tento podnet vyskytol. Upozorňujem, že toto nie je žiadny politický blog, len jednoducho sa chcem vyjadriť k téme. Lebo toto, čo dnes som zažil... Ajajaj... Zbohom, zdravý rozum...

Začnem tak trochu sociologicky: každý človek na tejto planéte si hľadá svoje miesto. Miesto, kde bude patriť, kde bude rešpektovaný a kde bude prínosom pre ostatných. Mnohým sa to podarilo a mnohým nie. Ibaže vtip je v tom, že niektorí z tých mnohých, ktorým sa to podarilo, ani nevedia ako sa dopracovali tam, kde sú. Ale majú z toho dobrý, kvalitný egoistický pocit. A čo už po tom, že sami vedia, že možno niekomu obsadili miesto, keď ho už majú oni. Hurááá, prekabátili systém!!!

Raz som čítal článok, ktorý hovoril o tom, že šikovní ľudia sa zaobídu bez vysokých škôl. A vôbec proti tomu neprotestujem. Je to fakt. Ak sa viete zorientovať v tom, čo chcete robiť, a viete, že na to máte a poznáte svoj cieľ, niet dôvodu na zaháľanie. Treba ísť do toho! Veď taký Bill Gates je dobrým príkladom. Všetkých takýchto ľudí obdivujem preto kam sa dopracovali vlastnou prácou. Na to všetko je však okrem iného potrebný aj určitý intelekt. No o to už fakt nie je o vzdelaní, ale o ľuďoch.

Vytáčajú ma ľudia, ktorí sa navonok tvária ako intelektuálni machri. Všade boli, do všetkého sa vyznajú a do všetkého rýpu. Bez toho, aby si uvedomili, že to jednoducho nie je ich biznis. A z ľudí okolo seba robia doslova pôdu, ktorú hnoja a kydajú a kydajú. A určite aj vy poznáte niekoho zo svojho okolia, ktorý je presne taký, ako som práve opísal. Ja ich poznám niekoľko a dnes som v nemom úžase čumel, ako sa dvaja takí stretli. Nadržali si jeden druhému stranu a pritom ani jeden z nich nemal páru o tom, o čom bola reč. Ale vyjadrili sa a to je hlavné! Jéééj, ukázali svetu (teda pár ľuďom a mne), akí sú jedineční a aké majú "skvelé" nápady! Poviem vám keci pre nedoslýchavé babky (týmto som pravdaže žiadnu babku uraziť nechcel). Sedel som pri jednom z nich. Každý iný návrh ako ten ich zmiatli zbytočnými kecami a drístami, z ktorých sa mi vylúdil na tvári úsmev. Alebo skôr úškrn. Zo samého úžasu. Bože, akí debili sa dostávajú na takéto miesta! No proste šok. Sedel som tak blízko, že som sa musel pozerať iným smerom, lebo prisámbohu by som vyskočil, chytil toho paka pod krk a pritlačil. Toľko sebaistoty, oficiality a prázdnych rečí pokope... A tá komunikácia s nami... Národ, poserkajme sa z takých ľudí.

Boli to ľudia zo strán politických, ktorí sa vďaka tlačenke dostali na takéto funkcie. Teda jeden z nich. A ten druhý jeho kamoš. Jeden, ten hlavnejší, nemá ani maturitu a ten druhý je až príliš múdry, lebo má školu. Sú to kamaráti, takže je jasné ako sa našli. Ich spoločné IQ určite nedosahuje ani stredné pásmo zníženého intelektu. Ale idú voľby, treba sa blysnúť. Asi tak. A to nielen tieto do VÚC, ale myslím, že o rok aj tie primátorské. Čistá propagácia ako sa patrí. Len, aby nás bolo vidieť a počuť, nech už kecáme o hocičom a aj o ničom. Zrazu sú na letákoch tváre, ktoré sme v živote nevideli, fotografie, ako si kandidáti podávajú ruky s našimi "významnými" politikmi. Dokonca som videl aj fotografiu, na ktorej je nejaký kanditát odfotený s niekoľkými rómami, ktorí kopú, či čo a pod fotkou je napísané, že je ich "vzorom". Poviem vám, že väčšiu hovadinu som už dávno nevidel. A na každej fotografii sú všetci šťastní, krásni (hlavne krásne vyretušovaní), so svojimi rodinkami... a blá blá blá. Je mi z toho celého na grc.

A tak sa pýtam, kde boli títo experti doteraz? Na základe čoho by som ich mal zvoliť? Zato, že vidím pár fotiek? Za to, že sú príslušníkmi nejakej politickej strany? Národ sa potom rýchlo rozhoduje na základe minima informácii, nepozná pozadie toho celého a výsledok je, že si zvolíme zase nejakých "expertov". Takých, ktorí budú do všetkého rýpať, kecať veľa a o ničom. Takých, ktorí majú v paži to, že sami vedia, že na to nemajú, ale idú cez mŕtvoly, lebo potrebujú uspokojiť svoje megalomanské ego. Realita im je včul pojem neznámy. Alebo skôr im chýba nejaká sebareflexia.

Držím palce tým, ktorí budú voliť, aby boli spokojní s výsledkami. A hlavne so zvoleným človekom, nech už ide o akékoľvek voľby. Veď predsa nemôžem hádzať všetkých do jedného vreca. Ale som presvedčený o tom, že veľa zvolených je tam, kde je, pretože využili nepozornosť národa alebo sa sami pred ním zidealizovali.

Zakončím to opäť tou myšlienkou, že každý má svoje miesto. No bohužiaľ, veľa vhodných miest už obsadili kdejakí "všadebolovia". Biznis. Stojí to za ten pocit, tlačiť sa niekam len preto, že niekoho ego si potrebuje dokazovať svoju "výnimočnosť"? Ja si myslím, že nie...

Váš Dodow.

PS: Skutočne nehádžem všetkých do jedného vreca. Alebo som len naivný? ...Len škoda, že niektorí sa zabúdajú pozerať ráno do zrkadla... vo svojom vnútri.

Ventil | stály odkaz

Komentáre

  1. dodow,
    Národ sa potom rýchlo rozhoduje na základe minima informácii, nepozná pozadie toho celého a výsledok je, že si zvolíme zase nejakých "expertov".===a ľudia si myslia, že neboli ešte zopsutí, že budú iní. Preto ich volia Omyl.Boli ako voš pod chrastou . Naozaj ich nikto iný, ako oni sami, nezaujíma . Ale predsa ja jedného seriózneho poznám. Lenže , neviem, či stojí v dosť dlhom rade, aby mohol ísť na jeho čele.
    publikované: 11.11.2009 20:16:15 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014